Ik behandel ouders met kinderen die in- of doorslaapproblemen hebben. Ik behandel baby’s, jonge kinderen maar ook pubers, dus van 0 tot 18 jaar oud. Wanneer een kind slaapproblemen heeft, heeft dit vaak niet alleen gevolgen voor het kind zelf maar ook voor de andere gezinsleden.

Voor wie is slaapoefentherapie?

Als kinder-slaapoefentherapeut richten wij ons voornamelijk op de mildere slaapproblemen. Allereerst wordt er middels een uitgebreide intake met ouders onderzocht of er sprake is van “niet willen” slapen of “niet kunnen” slapen. Wanneer dit helder is ga ik samen met het kind en jullie, ouders, een stappenplan maken.

Afhankelijk van de leeftijd van het kind zijn er diverse manieren om goed slapen te kunnen leren. Zo kan de begeleiding bestaan uit: coaching van ouders middels gesprekken, adem- en ontspanningsoefeningen, babymassagetechnieken en/of cognitieve gedragstherapie bij (oudere) kinderen en pubers.

  • Moeite met inslapen
  • Moeite met doorslapen
  • Te vroeg wakker worden
  • Een combinatie van deze problemen

Slaapoefentherapie wordt bij kinderen onder de 18 jaar volledig vergoed door de basisverzekering. U kunt rechtstreeks een afspraak maken maar een verwijsbrief van de huisarts is wenselijk.

Resultaat door een gezinsgerichte aanpak.

Hoe kan ik er nu voor zorgen dat we zo snel mogelijk blijvend resultaat boeken? Samen met jullie als ouders! Het is namelijk zo dat ik in deze praktijk werk door middel van een gezinsgerichte aanpak. Dat houdt in dat ik het als onze taak zie om jullie zo veel en zo goed mogelijk te informeren en te adviseren zodat jullie in staat worden gesteld om op een gegeven moment het stokje weer terug van ons over te nemen. Echt samenwerken dus!

Hulp nodig bij een goede nachtrust? Bel of mail ons!