Ik ben Babs van Nesselrooij. Al meer dan dertig jaar heb ik ervaring in het werken met kinderen. Sinds 2007 ben ik in Maastricht begonnen met een eigen praktijk waarin ik mij volledig heb gericht op het behandelen van kinderen met motoriek problemen.

Sinds 2018 helpt Anouk mij een handje in de praktijk waardoor ik mij, naast de kinderoefentherapie, heb kunnen specialiseren in het behandelen van kinderen met slaapproblemen. In mei 2019 zijn we met de praktijk verhuisd naar het paramedisch centrum Céramique. Een multidisciplinaire plek waardoor er nog meer samenwerking mogelijk is.

Ik zie het als mijn taak om een kind een duwtje in de goede richting te geven maar ook om op tijd weer los te laten. Het contact met ouders is in dit proces heel belangrijk en nodig want door goed met ouders samen te werken kunnen zij thuis verder met de tips en adviezen en leren we van elkaar.

Die interactie met ouders en kind in een prettige, speelse, vrolijke setting geeft mij de grootste voldoening!

Ik ben aangemeld bij het Platform Kinderoefentherapie en Slaapoefentherapie. Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici onder nummer 09901692594 en ben lid van de beroepsvereniging VVOCM.

Mijn naam is Anouk van de Schoor en ik ben sinds 2007 werkzaam als oefentherapeute Mensendieck. In 2011 ben ik de opleiding tot kinderoefentherapeute gaan volgen en heb deze in 2012 afgerond. Vanaf dat moment behandel ik kinderen met een motorische achterstand en lichamelijke en/of houdingsklachten op verschillende locaties waaronder op dit moment ook in de praktijk van Babs.

Wanneer een kind al vroeg uitgedaagd wordt in de motorische ontwikkeling zal dit veel voordelen hebben voor zijn/haar toekomst.

Ik vind het heel belangrijk dat kinderen plezier beleven in bewegen. Wanneer dit door een achterstand niet goed mogelijk is vind ik het een uitdaging het kind te leren het bewegen makkelijker en nog leuker te maken. De trotse blik van een kind wanneer iets gelukt is, daar doe ik het voor!

Ik ben aangemeld bij het Platform Kinderoefentherapie. Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici onder nummer 09909421393 en ben lid van de beroepsvereniging VVOCM.

Waarom een olifantje?

Bij de start van mijn praktijk Babs Kinderoefentherapie in 2007 had ik de wens om een olifantje te verwerken in het logo. Dit had alles te maken met mijn grote liefde voor de ouderwetse gezelschapsspelletjes van het merk Jumbo.

Samen spelletjes doen waarbij je zoveel meer leert dan alleen maar iets gezelligs doen, zo zie ik onze rol in het behandelen van kinderen.

Spelenderwijs iets nieuws leren, plezier maken en stiekem er toch heel wat van opsteken.

Lees meer over kinderoefentherapie of slaapoefentherapie.