Ik ben Babs van Nesselrooij. Al meer dan dertig jaar heb ik ervaring in het werken met kinderen. Sinds 2007 ben ik in Maastricht begonnen met een eigen praktijk waarin ik mij volledig heb gericht op het behandelen van kinderen met motoriek problemen.

Sinds 2018 ben ik tevens werkzaam als slaapoefentherapeute voor kinderen en begeleid ik ouders en kinderen die slaapproblemen hebben. In mei 2019 ben ik met de praktijk verhuisd naar het paramedisch centrum Céramique. Een multidisciplinaire plek waardoor er nog meer samenwerking mogelijk is.

Ik zie het als mijn taak om een kind een duwtje in de goede richting te geven maar ook om op tijd weer los te laten. Het contact met ouders is in dit proces heel belangrijk en nodig want door goed met ouders samen te werken kunnen zij thuis verder met de tips en adviezen en leren we van elkaar.

Die interactie met ouders en kind in een prettige, speelse, vrolijke setting geeft mij de grootste voldoening!

Ik ben aangemeld bij het Platform Kinderoefentherapie en Slaapoefentherapie. Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici onder nummer 09901692594 en ben lid van de beroepsvereniging VVOCM.

Waarom een olifantje?

Bij de start van mijn praktijk Babs Kinderoefentherapie in 2007 had ik de wens om een olifantje te verwerken in het logo. Dit had alles te maken met mijn grote liefde voor de ouderwetse gezelschapsspelletjes van het merk Jumbo.

Samen spelletjes doen waarbij je zoveel meer leert dan alleen maar iets gezelligs doen, zo zie ik onze rol in het behandelen van kinderen.

Spelenderwijs iets nieuws leren, plezier maken en stiekem er toch heel wat van opsteken.

Lees meer over kinderoefentherapie of slaapoefentherapie.